(ВІДЕО) Євросоюз посилив комунікаційні можливості українських прикордонників

НАЗАД
14 жовтня 2023 09:53

Держприкордонслужба отримала 500 комплектів сучасних радіостанцій. Загальна вартість комунікаційного обладнання становить понад пів мільйона євро.

Міжнародна технічна допомога надана  у рамках проекту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні – стійкість (EU4IBM-Resilience)», який реалізує Міжнародний центр розвитку міграційної політики. 

Державна прикордонна служба України за підтримки міжнародних партнерів формує механізми прикордонної безпеки, які відповідають європейським цінностям та стандартам. Отримані 500 комплектів радіостанцій допоможуть прикордонникам покращити керованість, координованість дій нарядів та підвищити ефективність протидії протиправній діяльності.

«Отримані сучасні радіостанції Motorola R7 повністю інтегруються в наявну систему короткохвильового зв’язку Державної прикордонної служби України. Вони дозволять значно покращити стан забезпеченості зв’язком», - зазначив начальник управління зв’язку та інформаційних систем - начальник зв’язку Держприкордонслужби України полковник Микола Лущик. Він подякував партнерам за надану допомогу та наголосив, що постачання сучасного обладнання не лише зміцнює спроможності відомства, а й поширює передовий досвід Європейського Союзу, надаючи Держприкордонслужбі України можливості гнучко й оперативно застосовувати свої ресурси, відповідно до ситуацій, які виникають.

 «Посилення можливостей українського прикордонного відомства є ключовим для стійкості та безпеки України, особливо під час повномасштабної війни. Надаючи Держприкордонслужбі необхідний інструментарій, ми закладаємо міцну основу для ефективної боротьби з контрабандою, торгівлею людьми та іншою незаконною діяльністю на кордонах між Україною та державами-членами ЄС», – наголосив Асьєр Сантіллан Лузуріага, керівник відділу «Належне врядування та Верховенство права» у Представництві ЄС в Україні.

« Для ефективного запобігання та боротьби з незаконною діяльністю на кордоні необхідні швидкі дії та реагування з боку персоналу Держприкордонслужби. Враховуючи значну протяжність і складність географічного кордону з Україною, безперебійний зв’язок між підрозділами має першорядне значення», – зазначив Арунас Адоменас, керівник групи EU4IBM-Resilience.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси